Nigerias flåde i ildkamp med pirater

Nigerias flåde i ildkamp med pirater
Arkiv - Nigeriansk flådefartøj

Onsdag 13. marts 2019 kl: 10:14


Ifølge The International Maritime Bureau’s (IMB) Piracy Reporting Centre, fandt der i weekenden en ildkamp sted, mellem et patruljefartøj fra den nigerianske flåde og en hurtiggående motorbåd med bevæbnede pirater. En nigeriansk marinesoldat meldes dræbt

Ildkampen fandt sted 32 sømil sydøst for Brass, hvor to hurtiggående motorbåde med bevæbnede pirater angreb et offshore fartøj.

Da et patruljefartøj fra den nigerianske flåde nåede frem til positionen, angreb det ene piratskib krigsskibet, mens det andet fortsatte angrebet på offshore skibet.

Det udviklede sig til en ildkamp mellem piraterne og den nigerianske flåde, hvorunder en nigeriansk marinesoldat blev dræbt.

Mens ildkampen fandt sted, lykkedes det pirater fra det andet piratfartøj at trænge om bord på offshore skibet ved hjælp af en stige. Inden piraterne kom om bord, havde besætningen stoppet motor og søgt ly i skibets maskinrum.

Piraterne gennemsøgte skibet for værdier og trængte ind i maskinrummet hvor de kidnappede fem besætningsmedlemmer.

Efter ildkampen forsvandt de to piratskibe fra stedet med værdier fundet om bord på offshore fartøjet, og de fem kidnappede besætningsmedlemmer hvis nationalitet er uoplyst.

Det angrebne offshore fartøj er ikke navngivet i rapporten fra IMB.

Kilde: Tradewinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark