Video

Reddet: Brugte bukser som redningsvest

Reddet: Brugte bukser som redningsvest

Onsdag 13. marts 2019 kl: 16:00


En tysk fritidssejler har reddet livet ved at omdanne sine bukser til en redningsvest. Det sker efter han blev ramt af bommen på et sejlskib og faldt overbord i hårdt vejr. Tre en halv time efter senere han fundet af en redningshelikopter.

”Heldigvis kendte jeg tricket med bukserne”, siger 30-årige Arne Murke, der ikke havde redningsvest på da han faldt overbord, efter at være blevet ramt af bommen.

Under et besøg i New Zealand havde han sammen med sin bror påtaget sig at sejle yachten Wahoo fra New Zealand til Brasilien. Men brødrene var ikke nået længere end til Tolaga Bay på New Zealands østkyst, da uheldet ramte.

Efter Arne Murke var faldet i vandet, kastede hans bror en redningsvest ud til ham, men Arne Murke var ikke i stand til at nå den, inden såvel redningsvest som sejlbåd forsvandt ud af syne.

Men heldigvis for Arne Murke havde han hørt om bukse-tricket, og opdriften fra den selvlavede redningsvest var nok til at holde hans hoved oven vande indtil hjælpen nåede frem.

”Uden bukserne havde jeg ikke været her i dag. Det var dem der reddede mig”, siger Arne Murke til New Zealand Herald.

Med til historien hører også, at sejbåden var udstyret med en nødbeacon som hjalp redningshelikopteren til at finde frem til Arne Murke.

Se herunder hvordan man omdanner et par bukser til en redningsvest:

Kilde: New Zealand Herald
Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark