Skandale-skibe presser Miljøstyrelsen

Skandale-skibe presser Miljøstyrelsen
Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis.

Fredag 29. marts 2019 kl: 08:58


Det var en fejl, at Miljøstyrelsen i 2015 valgte at indkøbe to brugte katamaraner i stedet for at få bygget nye miljøskibe på Faaborg Værft. Det fastslog miljø- og fødevarerminister Jacob Elleman-Jensen på et samråd. Han lagde samtidig et nyt pres på Miljøstyrelsen.

De to katamaraner har siden indkøbet ligget uvirksomme hen i Svendborg havn, men skal nu efter Miljøstyrelsen plan ombygges for op til 24 mio. kr. for at kunne fungere som miljøskibe.
Bjarne Laustsen (S), der havde indkaldt til samrådet, ville høre om ministeren var enig med ham i, at Miljøstyrelsen i sin tid i stedet skulle have taget i mod et tilbud fra Faaborg Værft om to nybygninger.
Og Jacob Ellemann-Jensen var helt enig, skriver Fyns Amts Avis:

Nu vil ministeren lægge pres på Miljøstyrelsen, inden ombygningsarbejdet til 24 mio. kr. sendes i udbud:
“Jeg har tænkt mig at stirre alvorligt på min styrelse og sige: "Er I helt sikre på, at det her en god idé? Tør I lægge hånden på kogepladen? Det har jeg en forventning om, at I gør." Jeg ved jo godt, hvem der får en kæmpestor Olfert, hvis det her går i vasken igen. Og det har jeg ikke en fuldstændig uafrystelig trang til, “ sagde Jakob Ellemann-Jensen ifølge Fyns Amts Avis.
Han tilføjede, at Miljøstyrelsen - set i bagklogskabens klare lys - burde have vendt tilbage til Faaborg Værft, som afgav billigste danske tilbud på nybygning af miljøskibe i stedet for at købe brugt.

Kilde, Søsiden i Fyns Amts Avis


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark