Global opvarmning skaber ny islandsk havn

Global opvarmning skaber ny islandsk havn

Fredag 12. april 2019 kl: 10:58


Udsigten til at den globale opvarmning vil åbne for permanent sejlads mellem USA og Asien via Nordøstpassagen, har fået det tyske havneselskab Bremenports GmbH til at gå sammen med en islandsk partner og to islandske kommuner, om at opføre en ny dybvandshavn i den nordøstlige del af Island.

Bygningen af havnen vil gå i gang i løbet af de kommende 3-5 år, og hele det omfattende projekt ventes at være fuldt udbygget om 30 - 40 år.

Tanken er at gøre havnen, Finnafjord Port, til et springbræt mellem det amerikanske kontinent og Asien via Nordøstpassagen, men også mellem Grønland og resten af verdenen. Endelig kan havnen anvendes til eksport af islandsk fremstillet hydrogen.

Interessenterne bag havnen har netop etableret et nyt selskab, Finnafjord Port Development Company, der skal stå for realiseringen af det store havneprojekt.

Bremenports har en ejerandel på 66 procent i Finnafjord Port Development Company, mens det islandske udviklingsselskab, EFLA Consulting Engineers, tegner sig for 26 procent. De sidste 8 procent er ejet af de to kommuner der lægger jord til - Langanesbyggð og Vopnafjarðarhreppur.

Kilde: Dredging TodayKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark