Afgift skal formindske skrald i havet

Afgift skal formindske skrald i havet

Mandag 15. april 2019 kl: 13:06


Alle skibe skal fremover betale det samme, uanset flag, når de kommer i havn og skal af med affald og lastrester. Nyt direktiv fra EU betyder, at uanset hvor meget affald skibene skal af med, når de kommer i havn, så er prisen den samme.

Det nye direktiv er vedtaget EI´s Ministerråd og et led i en plastik-strategi, som Danske Rederier hilser velkommen.

”Det er et direktiv, som ser rigtig fornuftigt ud. De mere gennemsigtige afgifter vil sikre, at vi i løfter i flok, og alle bidrager til at der er gode faciliteter, når man skal af med sit affald i havnene”, siger Asbjørn Overgaard Christiansen, fungerende direktør hos Danske Rederier.

Direktivet vil betyde et nyt afgiftssystem, hvor alle skal betale det samme i en form for skraldeafgift, når de kommer i havn. Afgiften skal betales uanset om skibet rent faktisk benytter sig af muligheden for at aflevere affald eller ej. Tidligere betalte skibene for den mængde affald de skulle af med, når de kom i havn.

Med den nye afgift skaber EU ifølge Danske Rederier et incitament for operatørerne til at gøre brug af faciliteterne, når de anløber europæiske havne, da de skal betale det samme under alle omstændigheder.
Short Sea Shipping operatører, som hyppigt benytter de europæiske havne, vil dog få mulighed for at betale en lavere afgift.

Medlemsstaterne har to år til at indføre det nye direktiv.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark