Trump optrapper handelskrigen med Kina

Trump optrapper handelskrigen med Kina

Fredag 10. maj 2019 kl: 09:55


USA´s præsident optrapper nu handelskrigen mellem verdens to største økonomier ved at skrue toldsatsen på varer for 200 mia. dollar fra Kina op fra 10 pct. til 25 pct. Kina beklager dybt, men vil svare igen.

Ifølge Donald Trump har Kina svigtet tidligere indgåede aftaler, og det får nu konsekvenser i form af øgede toldsatser.

“De forøgede toldsatser medfører betydelig skade på amerikansk industri, landmænd og forbrugere,” siger Jacob Parker, der er direktør i US-China Business Council, en gruppe, der repræsenterer amerikanske virksomheders interesser i Kina.

Det kinesiske handelsministerium reagerede i dag med beklagelse:
“Kina udtrykker sin dybe beklagelse over udviklingen og vil blive nødt til at tage de nødvendige modforholdsregler. Vi håber, at USA vil møde os på halvvejen og arbejde sammen med os for at løse i de eksisterende problemer gennem samarbejde og konsultationer,” sagde en talsmand for det kinesiske handelsministerium.

De forhøjede toldsatser træder i kraft for varer, der bliver eksporteret fra Kina fra i dag, oplyser de amerikanske myndigheder.

Men forhandlingslinjenerne mellem de to lande står fortsat åbne. Således ankom en kinesisk forhandlingsdelegation under ledelse af Kina´s topforhandler, vicepremierminister Leu He, til Washington torsdag, hvor forhandlingerne efter planen bliver genoptaget senere i dag.

At forhandlingerne fører til en løsning, håber ikke bare Kina, men også de amerikanske virksomheder med interesser i Kina. Fordi handelskrigen rammer amerikanerne selv.

“De (forøgede toldsatser, red.) vil reducere konkurrencedygtigheden for amerikanske virksomheder, reducere effektiviteten i deres globale supply chains og påvirke den amerikanske økonomi. Det er helt enkelt en skat på amerikanske forbrugere,” siger Jacob Parker, ifølge CNN.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark