Express 1 kolliderer med polsk charterbåd

Express 1 kolliderer med polsk charterbåd

Fredag 10. maj 2019 kl: 13:53


En mand faldt overbord, da en polsk charterbåd med tolv ombord i formiddags blev påsejlet af Bornholmslinjens Express 1. Manden blev samlet op igen, men havde brækket et ribben. Begge skibe er tilbage i havnen i Rønne, men trafikken er påvirket resten af dagen.

Påsejlingen skete i tæt tåge 2 ½ sømil nord-nordvest fra Rønne havn, da Express 1 var på vej fra Rønne i formiddags. Hurtigfærgen vendte efter påsejlingen af charterbåden Baltic Condor tilbage til Rønne med den tilskadekomne.

“Vores maritime-afdeling skal indsamle alle oplysninger fra begge både, som vi samler til Søfartsstyrelsen, der derefter skal tage stilling til om hvad der videre skal ske,” siger pressekontakt hos Bornholm Politi, Mikael Schollert til TV 2 Bornholm.

Direktøren for Bornholmslinjen, Carsten Jensen:
“Jeg er naturligvis meget påvirket over situationen, man ønsker jo, at sådan noget her aldrig sker,” siger han til den bornholmske tv-station.

Baltic Condor sejlede som lystfiskerbåd og er en af de mange såkaldte pirkebåde, der ofte befinder sig i farvandet omkring Bornholm. Ombord på skibet ved kollissionen var ni tyske lystfisker og tre polske besætningsmedlemmer. Skibet var sejlet ud fra den polske havneby Kołobrzeg.

Ifølge Forsvarets Operationscenter havde manden, der faldt over bord, vejrtrækningsproblemer og et brækket ribben, da han blev samlet op igen.

Færgetrafikken til og fra Bornholm er påvirket resten af dagen, men hjælpes på vej af Povl Anker, som ventes indsat omkring kl. 14.

Kilde: TV 2 Bornholm


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark