Statistik: Krydstogtskibe får størst fremgang

Statistik: Krydstogtskibe får størst fremgang

Lørdag 11. maj 2019 kl: 09:00


Der er fremgang at spore i udviklingen af såvel passagerertallet i danske havne og godsmængden i 2018 i forhold til året før, viser den seneste rapport fra Danmarks Statistik. Den er dog beskeden. Størst er fremgangen i krydstogtturismen, der voksede med 11 pct.

Fremgangen i antallet af passagerer gennem danske havne steg med to pct. til 43,4 mio., mens godsmængden steg en pct. til 96 mio. ton.

De nye tal vækker i følge en pressemeddelelse “begejstring” hos brancheorganisationen Danske Havne, der repræsentere 63 erhvervshavne i Danmark. Størst grund til begejstring synes der at være for udviklingen i krydstogtturismen.

I 2018 anløb 520 krydstogtskibe danske havne, hvilket er en stigning på 11 procent i forhold til året før. Der var 671.000 gennemgående passagerer – altså gæster, som ankommer og afsejler med samme skib – der gik i land i en dansk havn i 2018. I 2017 var tallet 589.000 passagerer, skriver organisationen.

”Rapportens konklusioner viser, at aktiviteten i og omkring de danske havne er i positiv udvikling og på vej frem. Vores havne er gode til at indrette sig efter markedet og kundernes efterspørgsler, og vi arbejder selvfølgelig sammen om at fortsætte retningen de kommende år,” understreger direktør Tine Kirk Pedersen, Danske Havne.

Kilde: Danske Havne


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark