Stena vil være bedst på bæredygtig søfart

Stena vil være bedst på bæredygtig søfart

Tirsdag 14. maj 2019 kl: 08:00


Stena Line ønsker at blive førende indenfor bæredygtig søfart og peger på tiltag som brændstofbesparende fartøjer med kunstig intelligens, sejlads på batteri, mindre engangsplastik om bord, minimering af ulykkestal og flere kvindelige ledere, som nogle af de væsentligste i 2018

Rederiet har for tredje gang fremlagt en bæredygtighedsanalyse, der bl.a. fremhæver de vigtigste initiativer, som det har arbejdet med i 2018.

“I det forløbne år har vi været inde i en spændende udvikling, der går ud på at få kunstig intelligens til at spille sammen med den knowhow, som vores erfarne medarbejdere om bord besidder, samtidig med at vi har haft øget fokus på elektrificering. Vi har fortsat vores indsats for sikkerhed for besætning og passagerer samt lanceret et nyt initiativ for mere mangfoldighed i vores virksomheder,” siger Stena Lines CEO Niclas Mårtensson.

Stena Lines strategi på området er forbundet med FN´s globale mål for bæredygtighed og inddelt i fem fokusområder: Ligestilling & inklusion, Sundhed & velvære, Ren energi, Ansvarligt forbrug og Livet under vandet.
 
"Vi har mere end 5.500 medarbejdere, som alle yder store og små bidrag til vores bæredygtighedsmål, og det er dejligt at se, at vi gør gode fremskridt på mange områder, samtidig med at vi opretholder en sikker og effektiv drift. Vores branche har en stor udfordring med vores fossile afhængighed, og vores samlede kulstofemissioner steg på linje med godsmængderne, så vi har mere at gøre på dette område. De initiativer, der er startet inden for elektrificering, er relativt nye for vores branche, men de er ekstremt vigtige fremadrettet, samtidig med at vi gradvist går over til lavemissionsdrift," siger Erik Lewenhaupt, som er Head of Sustainability hos Stena Line.

Kilde: Stena Line


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark