Globalt nødråb mod protektionisme

Globalt nødråb mod protektionisme
Danske Rederier støtter opfordringer om at droppe handelsbarrierer, siger dir. Jacob K.Clasen.

Tirsdag 14. maj 2019 kl: 14:15


Rederier verden over opfordrer regeringer og magthavere til at droppe nye handelsbarrierer og i stedet støtte det regelbaserede internationale handelssystem. Ellers går det ud over den globale handel. Opfordringen er aktualiseret af striden mellem USA og Kina.

Når USA og Kina udveksler slag i form af straftold, når skibe oplever at blive diskrimineret i fremmed havn, eller når skibsfarten skævvrides af uretmæssig statsstøtte, er det alt sammen udtryk for en udvikling, der - ifølge en række globale shippingorganisationer - må og skal stoppes, før det får konsekvenser for verdensøkonomien, skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

Opfordringen om at droppe protektionisme og handelshindringer støttes af de regionale rederiorganisationer fra Asien (ASA) og Europa (ECSA), der dermed bakker op om den internationale rederiorganisation ICS, der samlere mere end 80 pct. af den globale handelsflåde.

Uden en helhjertet opbakning bag det regelbaserede globale, internationale handelssystem og WTO, kan det få store konsekvenser for den globale handel, mener også Danske Rederier.

”Vi bliver rigere af at handle med hinanden. Og derfor er vi nødt til at se på, hvordan vi fjerner handelsbarrierer i stedet for at indføre dem, og bakke op om de regler, vi alle er blevet enige om,” siger Jacob K. Clasen, direktør i Danske Rederier.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark