Energiministre på besøg hos Esvagt

Energiministre på besøg hos Esvagt
Foto: Sofia Busk

Fredag 12. juli 2019 kl: 10:21


Nordsøens energiministre og vindindustriens topfolk fik et førstehåndsindtryk af, hvordan det er at arbejde i vindindustrien til søs, da de i sidste måned var samlet til vind-energikonferencen North Seas Energy Days i Esbjerg.

Ministre og topfolk aflagde et besøg hos Esvagt, som med sit innovative SOV-koncept har sat nye standarder for effektiv drift af offshore vindmølleparker. Esvagt bød på en rundvisning af Esvagt Innovator samt en sejltur i Esvagt’s STB 12 og FRB’er.

Esvagt servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som Esvagt var de første til at introducere i 2010.

Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

Nordsøens energiministre og vindindustriens topfolk debatterede på konferencen bl.a. visionen om et Silicon Valley for havvind i Nordsøen.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark