Evergreen indfører rekord-bøder

Evergreen indfører rekord-bøder

Mandag 12. august 2019 kl: 13:57


Forkert deklarering af gods i containere giver nu store bøder hos alle de toneangivende rederier. Hidtil har niveauet ligger omkring 15.000 dollar pr. container hos bl.a. Hapag-Lloyd og Hyundai Merchant Marine, men nu hæves det niveau voldsomt hos taiwanesiske Evergreen.

Evergreen har nu oplyst sine kunder om, at enhver forkert deklaration af farligt gods vil koste en bøde på 35.000 dollar pr. container. Rederiet mere end fordobler dermed den ekstra regning, som en kunde kan imødese ved forkert deklarering.

Baggrund for rederiernes håndfaste tilgang til forkert deklarerede containere er, at næsten 25 pct. af de alvorlige hændelser, der indtræffer på containerskibe, kan henføres til forkert deklareret gods i containere.
Forsikringsselskabet TT Club advarede fornylig om, at der nu i gennemsnit udbryder en større brand ombord på et containerskib hver anden måned.

En af de helt alvorlige ulykker, forårsaget af brand i containere med farligt gods, indtraf i fjor, da der udbrød brand i containere ombord på Maersk Honam. Fem besætningsmedlemmer omkom og førte iøvrigt til, at Maersk ændrede sine stuveregler på containerskibene.

Maersk er sammen med bl.a. OOCL blandt de rederier, der endnu ikke har fastsat bødestørrelsen ved forkert deklaration af gods i containere.

Kilde: Splash


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark