Maersk slår analytikernes forventninger

Maersk slår analytikernes forventninger

Torsdag 15. august 2019 kl: 08:57


Verdenshandlen er truet af handelskrigen mellem USA og Kina. Priserne på brændstof stiger. Men alligevel er det lykkes for Maersk at holde enhedsomkostningerne ved fragt af containere nede. Og det imponerer analytiker.

Analytikernes øjne har været rettet mod Ocean-forretningen i Maersk, der udgør 70 pct. af den samlede forretning. Og her er det lykkedes at forbedre driftsresultatet (EBITDA) med hele 25 pct. 2. kvartal i år i forhold til fjor, selvom mængderne kun er vokset med 1,4 pct. og omsætningen med knap 3. pct.

Og det imponerer:
"Det er et rigtig fornuftigt resultat for andet kvartal, og det er især Maersk´s evne til at styre sine enhedsomkostninger - altså omkostningerne pr. fragtet container - som jeg i første omgang lægger mærke til," siger aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen, Sydbank til Børsen.

Enhedsomkostningerne er ifølge Maersk forbedret med 3,5 pct. på grund af forbedringer i rutenetværket, der har ført til lavere brændstofforbrug og højere pålidelighed.

Den samlede omsætning i kvartalet på 9,6 mia. dollar lå en anelse under analytikernes forventninger. Omvendt lå driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) med 1,3 mia. dollar ca. 100 mio. dollar over forventningerne.

Det samme gør sig gældende med kvartalets resultat på 154 mio. dollar. Her lå analytikernes forventninger nede på 58 mio. dollar.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark