Maersk pengetank vil satse på vind

Maersk pengetank vil satse på vind

Fredag 6. september 2019 kl: 12:58


A.P. Møller Holding vil købe flere virksomheder inden for vindindustrien. Selskabet, der er A.P. Møller Fondens investeringsselskab købte i juli i år KK Wind Wolutions af kapitalfonden Solix.

Investeringsdirektør Jan Nielsen, A.P. Møller Holding vil ikke udtale sig om direkte opkøbsplaner, men siger til mediet Insidebusiness.:

"Potentialet for vindenergi har været der længe. Det afgørende for os er, at industrien for alvor tager fart med at bygge stærke underleverandører til producenterne af vindturbiner, og at KK Group er blandt de absolut førende i det felt. Derudover er vindindustrien i dag mindre afhængig af subsidier og dermed mere stabil.”

“Dette  er vores første investering inden for vind, men ikke nødvendigvis den sidste. Vi ser et stort potentiale i vindindustrien," siger Jan Nielsen ifølge Insidebusiness.

KK Wind Solutions, der leverer elektriske komponenter til vindmøllesektoren, omsætter for 1,6 milliarder kroner og har hovedsæde i Ikast og produktion i Polen og Indien. 

KK Group er underleverandør til stort set hele vindmølleindustrien, og virksomhedens komponenter sidder i 2/3 af alle verdens vindmøller.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark