Minister vil undersøge Maersk-forurening

Minister vil undersøge Maersk-forurening

Torsdag 19. september 2019 kl: 12:55


Miljøminister Lea Wermelin (S) vil nu sætte gang i en undersøgelse af havmiljøet og fiskebestanden efter Maersk Oil´s ulovlige udledning af forkert deklarerede kemikalier fra danske olieplatforme.

Miljøministeren efterkommer dermed et ønske fra Danmarks Fiskeriforening, der har efterlyst en tilbundsgående undersøgelse af forureningens mulige skadevirkninger.

“Jeg forstår til fulde fiskernes bekymring, og det er derfor, vi sætter den her undersøgelse i gang, siger miljøminister Lea Wermelin til DR.

Og det glæder regeringens støttepartier, der gerne vil vide, hvor store konsekvenser udledningerne har haft for havmiljøet.

Hvem der skal gennemføre undersøgelsen er endnu ikke besluttet, men den vil tage to år - og regningen vil blive betalt af staten, oplyser ministeren.

Politiet besluttede i august på opfordring fra statsadvokaten for Viborg at genoptage efterforkningen i sagen om udledning af over 80.000 tons af det miljøfarlige kemikalie, Scavtreat, som Maersk Oil i strid med miljøgodkendelser skyllede i Nordsøen. Produktet var forkert mærket fra leverandøren.

Kilde: DR


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark