Danske rederier lune på fransk offshorevind

Den franske regering har sat ambitiøse mål for udbygningen af havvind: Regeringen vil i årene 2022 til 2028 opføre minimum 6GW. Det svarer til 15 af Danmarks største havvindmøllepark Horns Rev 3. De danske rederier ser et stort potentiale i det franske offshore vindprogram

”Der er stort potentiale på det franske marked. Med planer om op til 1GW årligt frem imod 2028 – så er de franske projekter absolut interessante for os,” siger Mikkel Gleerup, CEO for Swire Blue Ocean, der er førende inden for transport, installation og service af havvindmøller.

Glerup skal selv på scenen tirsdag under et af det royale besøgs store arrangementer, der fokuserer på netop havvind.

”Frankrig er som udbyder af havvind gået en smule under radaren, og franskmændene er først rigtig ved at komme i gang nu.

Det har taget tid at få projekterne igangsat, men bedre sent end aldrig,” siger Mikkel Glerup.

Fokus har gennem længere tid været på udbygningen af havvind i den nordlige del af Nordsøen, hvor Storbritannien, Tyskland, Holland og Danmark har løbet forrest i udbygningen af energi på havet. Men med Frankrigs store ambitioner for udbygningen af havvind, har landet fået rederiernes opmærksomhed.

De franske planer for havvindudbygningen inkluderer også et særskilt fokus på flydende havvind.

Det vil sige installation af vindmøller på havet, som ikke er funderet i havbunden. Fire demonstrationsprojekter skal udbydes på fransk sokkel, og her er der også stor interesse fra bl.a. Maersk Supply Service, som ser stort potentiale i flydende havvind:

”Udviklingen på flydende vind er spændende – og det sker hurtigt i disse år. De franske projekter giver mulighed for op til 3GW flydende havvind i årene frem imod 2028. Med vores mange års maritime offshore erfaring og moderne flåde er vi godt rustet til at installere de kommende franske demonstrationsprojekter, og så må tiden og teknologien vise, hvor stort et forretningsområde flydende havvind bliver. Vi ser et stort potentiale og Maersk Supply Service klar til at understøtte udviklingen”, fortæller Steen S. Karstensen, CEO for Maersk Supply Service.

Hos Danske Rederier ser man også store muligheder i det franske marked for havvind – og her er man ikke i tvivl om at danske kompetencer kan komme i spil i forbindelse med udbygningen:

”Danske rederier i havvind-sektoren har gennem de sidste 20-30 år oparbejdet en kritisk masse af erfaring inden for både forberedelses-, konstruktions,- og vedligeholdelsesfasen ifm. havvindmølleparker. Den erfaring – koblet med de maritime kompetencer som har gjort Danmark til en verdensledende shippingnation, er en konkurrencemæssig fordel som vores rederier drager fordel af i dag”, siger Jacob K. Clasen, Direktør i Danske Rederier.

Kilde: Danske Rederier

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Semco Maritime øger omsætning og overskud

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Nyt samarbejde skal beskytte Nordsøens infrastruktur mod sabotage

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle