Ørsted vil investere mio. i USA projekt

Ørsted vil investere mio. i USA projekt

Fredag 8. november 2019 kl: 10:05


Ørsted er sammen med partneren Eversource parat til at investere mere end 100 mio. dollar i lokal havne infrastruktur i Connecticut, hvis deres projekt - Constitution Wind - vinder statens udbud om havvind med en kapacitet på op til 2 GW.

Ørsted og Eversource afgav i slutningen af september et bud på opgaven om etablering af endnu en havvindmøllepark i Atlanterhavet godt 100 km ud for byen New London.
Projektet - Constitution Wind - følges nu op af et løfte om at investere mere end 100 mio. dollar i yderligere udvikling af havneinfrastrukturen, hvis partnerne vinder udbuddet.

“Vi leverer uovertrufne investeringer i Connecticut, der vil understøtte arbejdstagerne i Connecticut og fremme økonomisk aktivitet og fremtidig vækst samtidig med, at det vil hjælpe staten til at nå de for nyligt skærpede klimamålsætninger,” siger Thomas Brostrøm, der er CEO i Ørsted U.S. Offshore Wind.

Ørsted vandt sidste år med projektet Revolution Wind et udbud om opførelsen af en 304 MW havvindmøllepark i Connecticut og forpligtede sig dengang til at investere 57 mio. dollar i udviklingen af et forsømt havneområde i New London. Det skal udvikles til at blive et vindmølle knudepunkt i staten, ligesom selskabet vil åbne kontor i byen.

Ørsted solgte i starten af 2019 halvdelen af Revolution Wind projektet i Connecticut og en række andre projekter i USA til forsyningsvirksomheden Eversource, der nu er partner med Ørsted i Constitution Wind projektet.

Kilde: Offshore Wind


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark