Iran advarer IMO om “usikre farvande”

Iran advarer IMO om “usikre farvande”
Tankskibet Sabita er angiveligt ikke det eneste iransk-flagede skib, der har været udsat for missilangreb.

Fredag 8. november 2019 kl: 11:05


Den iranske regering advarer nu IMO om “usikre ruter” i Det Røde Hav. Det sker efter at to hændelser, der tidligere var beskrevet som tekniske uheld, nu hævdes at være missilangreb. Hidtil har Iran kun beskrevet hændelsen den 11. oktober omkring tankskibet Sabiti som et missilangreb.

De to nye angreb, som Iran nu hævder har fundet sted, ramte det 317.000 dwt. store Helm i august og det 299.000 dwt store Happiness 1 i april i år, skriver Dow Jones.

I brevet til IMO skriver Iran bl.a. om angrebet på Sabiti, at “vi mener at dette er et angreb organiseret af en eller flere stater, da to andre iransk-flagede (meget store) tankskibe på samme vis blev angrebet i nogenlunde samme område” og med “tilsvarende skader på skibene”.

Iranerne skriver videre i brevet, der er dateret 30 oktober, at der omkring disse angreb, der fandt sted indenfor en kort tidsramme og i samme område, tegner sig et mønster, der gør Det Røde Hav til en “usikker rute” for skibe.

Iran gentager i brevet, at de ansvarlige vil blive stillet til ansvar.
Omkring de to angivelige missilangreb er hændelsen på Happiness I af saudiarabiske statsmedier tidligere blevet beskrevet som tekniske problemer, mens det om Helm, der tilhører The National Iranian Tanker Company (NITC), blev rapporteret, at det blev ramt af et teknisk nedbrud i Det Røde Hav og udsendte nødsignaler.

NITC fortalte efterfølgende det iranske olieministerium, at skibet var under reparation og i en stabil tilstand.

Ved den lejlighed blev der ikke talt om mulige missilangreb. Men det gør der så nu.

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark