44 nye smittede på Diamond Princess

44 nye smittede på Diamond Princess
Diamond Princess ligger i karantæne til 19. februar ved en kaj i Yokohama.

Torsdag 13. februar 2020 kl: 09:00


Antallet af smittede med coronavirussen på krydstogtskibet Diamond Princess er natten over steget med 44 til i alt 218 registrerede tilfælde, oplyser de japanske sundhedsmyndigheder. Dermed er skibet centrum for det største antal smittede uden for Kina, og det rejser bekymringer om bord.

De seneste smittede på det karantæneramte skib blev fundet blandt 221 nye testede. 43 af de smittede er passagerer, mens den sidste er et besætningsmedlem.

Det stadigt voksende antal smittede på skibet synes at vise, at coronavirussen spreder sig, selvom passagerne er isoleret i deres kahytter. Og det får nu de japanske myndigheder til at planlægge at lade de passagerer i højrisikogruppen, der er testet negative for smitten, forlade skibet og i stedet isolere dem på land.

Det kommer primært til at dreje sig om passagerer, der enten er over 80 år, opholder sig i kahytter uden vinduer eller som har andre helbredsproblemer. Hvor mange det drejer sig om, er udvist.

“Karantænen virker i forhold til at holde virussen væk fra land - den virker tydeligvis ikke på skibet. Med de smittetal vi ser, er det sandsynligt, at der er en fortsat smittespredning om bord, siger en professor i infektionssygdomme fra Standford University til Bloomberg.

De omkring 3.700 passagerer og besætningsmedlemmer vil få lov at forlade skibet den 19. februar, men indtil da må passagerne finde sig i at opholde sig i deres kabiner. De får kun lov til at komme ud og trække frisk luft i mindre hold.

Det samlede antal døde af cononavirus - med det officielle navn Covid-19 - er i det seneste døgn steget med 242 i Hubei-provinsen i Kina, oplyser provinsens sundshedskommission ifølge Reuters.
Det er første gang, der er rapporteret mere end 200 døde på et døgn, siden virussen brød ud i december.

Samtidig er der blevet registreret knap 15.000 nye smittetilfælde, hvilket også er rekord for et døgn og bringer det samlede antal registrerede smittede op over 60.000.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark