Maersk og MSC finder afløser for HMM

Maersk og MSC finder afløser for HMM
Foto: Port of Seattle

Torsdag 13. februar 2020 kl: 11:15


Maersk og MSC har indgået en aftale med det sydkoreanske containerrederi SM Line om et samarbejde på Stillehavert mindre end to måneder inden, de to rederier siger farvel til HMM i 2M alliancen. SM Line bliver dog ikke en del af 2M aftalen, oplyser rederierne.

“Den nye aftale med SM Line er separat fra 2M vessel-sharing aftalen mellem MSC og Maersk, og udbuddet af services fra 2M og SM Line vil komplementerer hinanden,” skriver MSC i en meddelelse og tilføjer, at samarbejdet først skal godkendes af myndighederne.

SM Line er et ungt rederi, der blev etableret for tre år siden af Samra Midas Group, der opkøbte mange af dets skibe fra boet efter Hanjin Shipping. Rederiet råder over i alt 21 containerskibe og er væsentlig mindre end den hidtidige partner i 2M, det ligeledes sydkoreanske Hyundai Merchant Marine.

HMM indtræder pr. 1. apil i THE Alliance, nogenlunde samtidig som samarbejdet mellem MSC, Maersk og SM Line indledes.

Det er forventningen, at Maersk og MSC får mulighed for at købe plads på SM Lines rute til den nordvestlige del af Nordamerika med anløb i Vancouver, Portland og Seattle på rederiets 4.500 teu skibe, mens SM Line omvendt kan købe sig ind på de to store rederiers ruter til Californien.

Kilde: Splash


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark