Blindpassagerer flygter fra Maersk skib

Blindpassagerer flygter fra Maersk skib
Arkivfoto.

Fredag 14. februar 2020 kl: 11:15


En af tre afrikanske blindpassagerer, der siden 28. januar har været tilbageholdt på Maersk Tankers Harald Maersk undslap 12. februar fra skibet, men blev hurtigt anholdt igen af spansk politi på kajen i havnen i Vigo, skriver TradeWinds.

Maersk Tankers bekræfter hændelsen overfor mediet og oplyser, at en vagt på skibet slog alarm, hvorefter manden hurtigt blev fanget igen af spansk politi.

“Maersk Tankers arbejder fortsat med alle relevante myndigheder, inklusiv spanske embedsmænd i havnen i Vigo, og følger deres vejledning for hurtigt og sikkert at få de tre blindpassagerer af skibet Harald Maersk,” siger Maersk Tankers til TradeWinds.

De tre blindpassagerer blev opdaget den 28. januar, da skibet var tæt på Gibraltar. De opførte sig så aggressivt overfor besætningen, at skibets kaptajn besluttede at tilkalde assistance fra de spanske myndigheder og søge nødhavn i Vigo den 8. februar.

De spanske myndigheder sendte en styrke bestående af grænsebetjente ud til det danske skib, hvor de pågreb de tre blindpassagerer og genoprettede roen om bord.

De tre menes at have sneget sig om bord på skibet enten i Conakry, Guinea eller i Las Palmas, som det 38.000 dwt. store skib forlod den 22. januar.

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark