Danske Bawat får vigtig US-godkendelse

Danske Bawat får vigtig US-godkendelse
Foto: Bawat

Tirsdag 10. marts 2020 kl: 14:05


Det den danske producent af anlæg til rensning af ballastvand, Bawat, har fået US Coast Guards godkendelse af virksomhedens særlige rensningsanlæg, der benytter restvarme til rensning af ballastvandet. Godkendelsen kommer i forlængelse af en tidligere IMO godkendelse.

“Vi er ekstremt glade for at have fået typegodkendelsen fra US Coast Guard, der har en af de hårdeste godkendelsesprocesser,” siger Marcus Hummer, der er CEO i Bawat og tilføjer, at det er et bevis for, at “dette unikke system, der benytter overskudsvarme fungerer i virkeligheden”.

Typegodkendelse er vigtig, da den er en forudsætning for, at Bawat-løsningen er interessant for skibe, der sejler på USA. Systemet adskiller sig fra alle andre ved at benytte pasteurisering - altså opvarmning - til at fjerne farlige organismer i ballastvandet.

Bawat opnåede IMO-godkendelsen i slutningen af 2019 og løsningen har tiltrukket sig betydelig opmærksomhed fra flere sider.

Blandt andet har selskabet i forbindelse med fremskaffelsen af 20 mio. kr. hentet Torben Østergaard-Nielsen, der bl.a. ejer Dan-Bunkering, tidligere Torm-topchef Klaus Kjærulff og tidligere Sondex-ejer Åge Søndergaard ind som nye investorer.

Kilde: Bawat


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark