Maersk-formand forsvarer honorarer

Maersk-formand forsvarer honorarer
Jim Hagemann Snabe får 7 mio. kr. for at være formand for A.P. Møller - Maersk.

Mandag 23. marts 2020 kl: 16:00


Uden at adressere sit eget formandshonorar på 7 mio. kr. direkte, forsvarede formanden for A.P. Møller - Maersk på dagens live-transmitterede generalforsamling bestyrelsens samlede honorar. “Det er ikke ændret væsentligt i de seneste 13 år,” sagde Jim Hagemann Snabe.

Maersk-formandens honorar - og iøvrigt aflønningen af de enkelte direktionsmedlemmer - blev for første gang offentliggjort i forbindelse med rederiets aflæggelse af årsregnskabet for 2019 den 20. februar.

Her kom det bl.a. frem, at formanden modtager et årligt honorar på 7 mio. kr., hvilket efterfølgende blev mødt af kritiske spørgsmål fra flere aktionærer.

På generalforsamlingen i dag forsvarede Jim Hagemann Snabe bestyrelsens samlede honorar:
“Det er ikke steget væsentligt i 13 år,” sagde han. Men det er arbejdsbyrden for bestyrelsen tilgengæld, understregede han og anslog, at den i dag er 50 pct. højere end tidligere.

Det skyldes ifølge formanden bl.a., at bestyrelsen i dag leder en operationel virksomhed og ikke som tidligere et konglomerat.

Det betyder, at bestyrelsesmedlemmerne i dag også deltager i en række forskellige komiteer, der skal støtte direktionens arbejde.

“Som formand har jeg valgt at sidde med i alle disse komiteer,” sagde Jim Hagemann Snabe.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark