Enorm hjælpepakke endelig godkendt i USA

Enorm hjælpepakke endelig godkendt i USA
Kursen på aktier i de største krydstogtrederier steg markant med udsigt til hjælpepakken.

Onsdag 25. marts 2020 kl: 08:00


Efter flere forsøg er det nu lykkes for Senatet i USA at blive enige om en gigantisk hjælpepakke på ikke mindre end 2.000 mia. dollar. Udsigten til vedtagelsen sendte tirsdag Dow Jones indekset op med 11 pct. hvilket er den største stigning på en enkelt dag siden 1933. Også shippingaktier steg voldsomt.

Pakken skal nu endelig godkendes i Kongressen, men det menes at være en formsag og minoritetslederen i Senatet, demokraten Chuck Schumer, kaldte det “den største redningspakke i USA´s historie,” da den faldt på plads i nat.

Plan vil skyde det enorme antal milliarder dollar ind i økonomien dels gennem direkte støtte til amerikanere, dels i form af enorme lånegarantier og støtte til mindre virksomheder.

Kurserne på aktier i de store krydstogtselskaber er blandt dem, der har lidt mest under corona-krisen og de oplevede store kursstigninger tirsdag. Norwegian Cruise Lines aktiekurs steg således med 42 pct., Royal Caribbean med 22 pct. og Carnival Corp. med 14 pct.

Også tankskibsmarkedet, der på grund af oliekrigen mellem Saudi Arabien og Rusland har tjent styrtende i de seneste uger, blev styrket af pakken. Her steg kursen på Euronav og Frontline aktier med 12 pct. med Teekay Tankers lige efter med 11 pct.

Også aktier indenfor energi og flysektoren oplevede store stigning på nyheden om den enorme hjælpepakke.

Kilde: TradeWinds.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark