Trump vil mødes for at stoppe olieprisfald

Trump vil mødes for at stoppe olieprisfald

Onsdag 1. april 2020 kl: 11:05


Præsident Donald Trump vil mødes med Saudi Arabien og Rusland i et forsøg på at stoppe den produktionskrig, der har sendt olieprisen ned på rekordlavt niveau på grund af en voldsom høj produktion og en lav efterspørgsel, skriver Bloomberg.

Mens verden mere eller mindre er gået i stå og forbruget af olie - og dermed efterspørgslen er faldet markant - på grund af corona-krisen, oversvømmes markedet af olie på grund af Saudi Arabien og Ruslands produktionskrig. Og det har presset prisen på råolie ned på det laveste niveau i årtier.

Nu vil Trump forsøge at få et møde i stand med Ruslands præsident, Vladimir Putin og den saudiske kronprins, Mohammed bin Salman.

“De vil mødes og vi vil alle mødes, og vi må se, hvad vi kan gøre,” sagde Trump på et pressemøde i Det Hvide Hus tirsdag og tilføjede: “De to lande diskuterer det. Og jeg deltager på det rette tidspunkt, hvis det er nødvendigt”.

Men hvornår det bliver, foreligger der ifølge Bloomberg ikke noget om.

Prisen på den europæiske Brent er halveret fra 50 til ca. 25 dollar/tønde siden starten af marts, mens den amerikanske handles nede i nærheden af 20 dollar/tønde.

Og når efterspørgslen på grund af corona-krisen er lagt ned, vokser lagrene af olie på grund af den voldsomme overproduktion.

Ifølge Goldman vil der dagligt blive tilført 20 mio. tønder olie til lagrene dagligt i april og det vil ifølge IHS Markit betyde, at verden vil løbe tør for lagerkapacitet i midten af året, hvis situationen fortsætter uændret.

Manglen på lagerkapacitet har allerede betydet en stor efterspørgsel på VLCC´ere til oplagring af olien, hvilket igen har været med til at presse de i forvejen meget høje spotrater i vejret.

Ifølge analytikerne i Fearnley Securities kan det ikke udelukkes at mellem 100 og 200 VLCC´ere vil blive hyret som lagerkapacitet over de næste seks til tolv måneder, skriver TradeWinds.

Den trend kan medvirke til at holde spotraterne i råolietankmarkedet højt i lang tid frem over.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark