Udsigt til stærkt 2020 for Semco Maritime

Udsigt til stærkt 2020 for Semco Maritime
Foto: Semco Maritime

Torsdag 2. april 2020 kl: 09:59


Efter et kanon-år i 2018 med en vækst i omsætningen på 45 pct. blev 2019 et år, hvor resultaterne ikke nåede samme højder. Omsætningen blev reduceret med knap 7 pct. og resultatet før skat faldt fra 26,8 mio. til 16,1 mio. kr. Men virksomheden kan glæde sig over en historisk stærk ordrebeholdning.

Omsætningsnedgangen fra 2.041 mio. kr. til 1.905 mio. kr. forklares med en lavere aktivitet i første halvår inden for servicering af rigge på koncernens egne værftsfaciliteter samt udskudt projektstart for Vineyard Wind-projektet i USA.

Men året bød også på et regulært gennembrud inden for havvind i USA, hvor selskabet i løbet af 2019 og lige efter årsskiftet fandt vigtige kontrakter i Vineyard Wind- og Mayflower Wind-projekterne i Massachusetts, der var med til at sikre Semco Maritime en “historisk stærk ordrebeholdning på 2 mia. kr. ved udgangen af februar i år,” skriver virksomheden.

Selvom indtjeningen var påvirket af den lavere omsætning og højere personaleomkostninger som følge af det høje aktivitetsniveau og indsatsen for at vinde større strategiske ordrer i forretningsområdet Renewables, fastholdt Semco Maritime en driftsindtjening (EBITDA) før særlige poster på 53 mio. kr. svarende til en moderat forbedret margin på 2,8%.

“Vi skal også i den kommende tid sikre god ordreindgang og effektiv eksekvering i begge forretningsområder, da konkurrencen fortsat intensiveres på tværs af projekter inden for havvind og olie- og gassektoren. Derudover skal vi skærpe vores fokus på sikkerhed i alle dele af forretningen og skrue yderligere op for innovationen,” siger Steen Brødbæk, CEO i Semco Maritime.

Selskabet tror på et højt aktivitetsniveau og fremgang i omsætningen og indtjeningen i år, men tager som så mange andre virksomheder et stort forbehold på grund af corona-krisen, som skaber en “betydelig usikkerhed”.

Semco Maritime beskæftiger i alt 1.300 medarbejdere verden over.

Kilde: Semco Maritime


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark