Monjasa ud af 2019 med øget overskud

Monjasa ud af 2019 med øget overskud

Onsdag 15. april 2020 kl: 14:03


Bunkervirksomhed Monjasa, der er blandt de 10 største i verden, hentede sidste år et nettooverskud på 26,5 millioner dollar hjem til hovedsædet i Fredericia, en markant fremgang i forhold til overskuddet på 5 millioner dollar i 2018. Omsætningen voksede til 2,2 milliarder dollar, en vækst på 100 millioner dollar.

Opgjort i mængder steg salget fra 4,1 millioner tons i 2018 til 4,5 millioner tons i 2019.

Størst var væksten på det amerikanske marked, hvor salget steg 35 procent målt på mængde, sammenlignet med en global vækst i salget på 10 procent.

I en kommentar til regnskabet beskriver Group CEO Anders Østergaard 2019 som et helt specielt år for Monjasa, præget af forberedelserne til et nyt efterspørgselsmønster fra 1. januar 2020, hvor de nye IMO-svovlgrænser trådte i kraft.

“Vi er stolte af at kunne fremlægge nogle meget solide resultater for 2019. Det har været et specielt år som ledte frem til en af de største ændringer i shippingindustrien siden kul blev udskiftet med olie som drivmiddel for 100 år siden. For Monjasa betød den længe ventede overgang til mere miljøvenlige brændstoffer, at vores leverandørrolle og adgang til produkter fik afgørende betydning for mange maritime virksomheder", siger Anders Østergaard.

Monjasa offentliggjorde i sidste måned, at Mikkel Kannegaard er udnævnt til ny managing director for aktiviteterne i Europa. Han afløser dermed Group COO, Svend Stenberg Mølholt, der har varetaget opgaverne på interim basis. Kannegaard kommer fra en stilling som leder af virksomhedens kontor i København.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark