Oliehandelskoncern i mia-stor svindelsag

Oliehandelskoncern i mia-stor svindelsag
Hin Leong Tradings olielager og terminal. Foto: Hin Leong Trading.

Tirsdag 21. april 2020 kl: 11:50


Politiet i Singapore har indledt en efterforskning af statens oliehandelsgigant Hin Leong Trading, efter at den nu detroniserede stifter, Lim Oon Kuin, indrømmede at have skjult tab på 800 mio. dollar - ca. 5,5 mia. kr. - for omverdenen.

Hin Leong Trading kom under et voldsomt pres på grund af de stærkt faldende oliepriser og måtte søge om kreditorbeskyttelse hos Singapores High Court med en samlet gæld til 23 banker på i alt 3,85 mia. dollar - ca. 26,5 mia. kr., da bankerne lukkede for kreditterne.

Efterfølgende er det så kommet frem, at stifteren overfor High Court har indrømmet, at han løbende har bedt selskabets finansafdeling om at skjule tab på omkring 800 mio. dollar.

Han indrømmede også, at han i hemmelighed har solgt ud af de olielagre, som selskabet har givet i pant for banklån.

Ifølge kilder i markedet kom Singapore-selskabet for alvor i problemer, fordi det havde spekuleret i opkøb af store mængder flybrændstof og bunkerolie, lige inden olieprisen styrtdykkede.

Nu har Hin Leong Trading 30 dage til at forhandle en redningsplan på plads med sine kreditorer. Lykkedes det ikke, går selskabet konkurs

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark