Første fundament til DK´s største på plads

Første fundament til DK´s største på plads
Foto: Vattenfall

Fredag 15. maj 2020 kl: 14:58


Det første fundament til havmølleparken Kriegers Flak er blevet placeret i Østersøen ud for Sjælland. Helt efter planen, så Danmarks største havmøllepark allerede næste år kan levere klimavenlig strøm til danske husstande og virksomheder. 

Kriegers Flak bliver med 72 vindmøller og en samlet kapacitet på godt 600 MW Danmarks største havmøllepark, der kan dække det årlige elforbrug i omkring 600.000 danske husstande.

“Fundamentet udgør den første, synlige del af selve vindmølleparken på havet. Det er en milepæl i udviklingen af det her fantastiske projekt og i Vattenfalls rejse frem mod at gøre det muligt at leve fossilfrit", siger Jacob Nørgaard Andersen, Country Manager for Vattenfall i Danmark.
 
Installationen af fundamenterne forventes at fortsætte ind i efteråret i år, og opførelsen af selve vindmøllerne vil blive påbegyndt i 2021. På trods af restriktionerne i forbindelse med Covid-19-pandemien kører opførelsen af Kriegers Flak efter planen, så vindmølleparken kan være fuldt driftsklar senest ved udgangen af 2021.
 
Kriegers Flak er det seneste og det største af Vattenfalls havbaserede projekter i Danmark. De andre er Horns Rev 3, der blev indviet sidste år, og Vesterhav Syd & Nord, der efter planen skal være i fuld drift senest ved udgangen af 2023.

Kilde: Vattenfall


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark