Eimskip svækket af corona-nedtur

Eimskip svækket af corona-nedtur

Onsdag 20. maj 2020 kl: 08:00


Det islandske containerrederi Eimskip, der har indgået en aftale med Royal Arctic Line om samsejlads, blev som de fleste rederier ramt af corona-krisen i årets første kvartal. Resultatet blev et underskud på 4,9 millioner euro - næsten en fordobling af underskuddet på 2,5 millioner euro i 1. kvartal 2019.

Omsætningen lå i 1. kvartal på 161,7 millioner euro, et fald på 1,4 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Målt på volumen var faldet på 5 procent.

”Faldet i omsætningen skyldes en kombination af faldende økonomisk aktivitet i Island som følge af coronakrisen, samt faldende fangt i islandsk og færøsk farvand”, siger Wilhelm Thorsteinsson, CEO i Eimskip.

Rederiet har tilpasset sin sejlplan til den lavere efterspørgsel, og i den forbindelse returneret de chartrede skibe Godafoss og Laxfoss tidligere end planlagt.

Til gengæld har rederiet taget levering af Dettifoss, det første af to nye containerskibe bygget i Kina med henblik på samarbejdsaftalen med Royal Arctic Line. Skibet er stærkt forsinket, hvilket har medført en udskydelse af samarbejdet med det grønlandske rederi.

Dettifoss er lige nu på vej hjem fra Kina, og det er planen at samsejladsen med Royal Arctic Line på Atlanterhavet vil begynde i slutningen af indeværende kvartal.

På grund af den usikkerhed corona-krisen giver, fravælger Eimskip at offentliggøre forventninger til årsresultatet.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark