Nedskrivninger trækker Seadrill i mia-tab

Nedskrivninger trækker Seadrill i mia-tab
Arkivfoto.

Tirsdag 2. juni 2020 kl: 08:13


Det nødlidende norske rigselskab Seadrill kommer ud med et gigantisk underskud for 1. kvartal på 1,6 mia. dollar primært trukket af nedskrivninger på boreriggene på 1,2 mia. dollar. Seadrill meddeler samtidig, at det trækker sig fra noteringen på børsen i New York.

Seadrill begrunder den voldsomme nedskrivning med, at et antal af selskabets rigge næppe kommer i arbejde igen, hvilket sammenbruddet i efterspørgslen på olie på grund af Covid-19 pandemien og de rekordlave priser på grund af overproduktion har understreget.

“Industrien har to fundamentale udfordringer, som er blevet fremhævet af de nylige hændelser - der er for mange rigge, der er tynget af for meget gæld. Vi lavede i kvartalet en nedskrivning på 1,2 mia. dollar, da vi i lighed med andre i sektoren ser i øjenene, at et antal af vores rigge med stigende sandsynlighed ikke vender tilbage til markedet og må skrottes,” siger Anton Dibowitz, der er CEO i Seadrill i en kommentar.

Seadrill oplevede et fald i omsætningen i 1. kvartal på 77 mio. dollar til 321 mio dollar i forhold til 4. kvartal 2019, mens det justerede driftsresultat (EBITDA) steg fra 39 mio. dollar til 55 mio dollar i samme periode.
Det samlede driftsresultat blev et underskud på 1,3 mia. dollar mod et underskud i 4. kvartal på 93 mio. dollar.

Seadrill oplyser, at selskabet har udpeget finansielle og juridiske rådgivere, der skal evaluere omfattende restruktureringsalternativer i forhold til at reducere selskabets samlede gældsforpligtelser.

Kursen på aktierne i det John Fredriksen kontrollerede rigselskab er faldet medomkring 90 pct. på et år, og aktien er i længere tid blevet handlet til under den krævede minimumspris på 1 dollar på børsen i New York.

På den baggrund trækker Seadrill sine aktier fra notering i New York fra den 25. juni, oplyser selskabet. Aktierne vil derefter alene kunne handles på børsen i Oslo.

Kilde: Seadrill

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark