Resultatfremgang for Hanstholm Havn i 2019

Resultatfremgang for Hanstholm Havn i 2019

Torsdag 4. juni 2020 kl: 09:59


Hanstholm Havn befæstede sin position som Danmarks største konsumfiskerihavn i 2019, hvor der blev landet fisk i havnen for 1,1 mia. kr. Overskuddet før skat steg med 28 pct. og betegnes som "over det forventede". Den officielle udvidelse af havneudvidelsen er udskudt til 2021.

Bestyrelsen i Hanstholm Havn afholdt i går årets første fysiske bestyrelsesmøde, og der var tilfredshed med regnskabet for 2019 samt den foreløbige udvikling i 2020. Havnen opnåede i 2019 en bruttofortjeneste på 26,2 millioner kroner mod 25,5 millioner kroner året før, mens resultat før skat landede på 7,9 millioner kroner mod 6,2 millioner kroner året før svarende til en fremgang på 28 procent. Både bestyrelse og ledelse ser nøgletallene som tilfredsstillende:

“2019 blev endnu et godt år for Hanstholm Havn, og faktisk ligger resultatet over det forventede.
Aktivitetsniveauet har været højt, og vi har sideløbende arbejdet med udvidelsen af havnen uden væsentlige driftsforstyrrelser,” siger bestyrelsesformand Martin Vestergaard.

Samlet set har Hanstholm Havn en forventning om et aktivitetsniveau i 2020 på niveau med 2019. Året vil være kendetegnet ved høj byggeaktivitet med færdiggørelse af havneudvidelsen, og ny køleauktionshal med logistiksluse og rampeanlæg i tilknytning til havnens samlede køleauktionsfaciliteter.

En indvielse af den nye havneudvidelse oprindeligt planlagt til afholdelse ultimo i august i år, er grundet COVID-19 situationen udskudt til sensommeren 2021. Således vil havneindvielsen være sammenfaldende med H.M. Dronningens besøg af Thisted Kommune, hvor kongeskibet Dannebrog er planlagt til at anløbe Hanstholm havn.

Kilde: Hanstholm Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark