Video

Danske Maritime ønsker klima-tiltag nu

Danske Maritime ønsker klima-tiltag nu
Bjarne Foldager, fmd. Danske Maritime og CEO i MAN ES

Fredag 12. juni 2020 kl: 13:57


Politikerne på Christiansborg skal indse, at det er nu, der skal ske noget i forhold til klima-tiltag, der kan reducerer skibenes CO2 udledning, mener formanden for Danske Maritime. Og halvdelen af Det Blå Danmarks anbefalinger kan med fordel sættes i værk nu, påpeger han.

Verdens skibsfart bidrager med omkring 3 pct. af den samlede CO2-udledning, men der er mulighed for at skære denne udledning kraftigt ned allerede nu, påpeger Bjarne Foldager, formand for Danske Maritime og CEO i MAN Energy Solutions.

“Vi har 21 forslag i klimapartnerskabets anbefaling fra Det Blå Danmark, og de er meget ambitiøse. Halvdelen af de her forslag er ting, som kan forbedre miljøsituationen lige nu og her - som kan reducere CO2 udledningen fra skibe nu - og jeg tror, det er vigtigt, at politikerne indser, at det er nu, der skal ske noget,” siger Bjarne Foldager i en video fra Danske Maritime om sektorens mulige bidrag.

I videoen understreger Jenny Braat, adm. dir. i Danske Maritime, at danske virksomheder i den maritime branche har mange spændende løsninger på hylderne allerede i dag, men at det er vigtigt at styrke forskning og innovation.

Se hele indslaget her.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark