Udvidelsen af Søby Havn et skridt nærmere

Udvidelsen af Søby Havn et skridt nærmere

Fredag 12. juni 2020 kl: 14:55


En af de afgørende knaster i forhold til havneudvidelsen i Søby blev i dag ryddet af vejen, da Ærø Kommune fik tilladelse til at låne en del af deres tilskud til projektet. Om alt går vel kan Søby fejre den nye udvidede havn i slutningen af 2023.

Planerne for en udvidelse af Søby Havn, der blandt andet skal sikre fremtiden for Søby Værft, har været undervejs længe, men er nu et afgørende skridt videre.

Det oprindelige budget på 161 mio. kr. er reduceret til 116 mio. kr. primært ved at forlænge den eksisterende østlige mole i stedet for at etablere en helt ny, skriver Søby Havn på sin Facebookside.

“Besparelserne har naturligvis en pris. Men at nå vores altafgørende mål: at sikre erhvervshavnen er lykkes. Vi får en voldsom udvidelsen af havnen,” skriver Søby Havn.

Udvidelsen betyder bl.a., at der bliver plads til at Søby Værft kan bygge en ny dok.
Nu mangler Søby Havn en endelig godkendelse fra staten, der bidrager med 75 mio. kr. til projektet, hvorefter det tager omkring halvandet år at bygge havnen.

“Så inkl. EU-udbud, planlægning, afprøvning i simulator mv. er den nye havn klar i sidste halvdel af 2023. En lang og stor vej, men vi er kommet store skridt i den rigtige retning,” siger Søby Havn.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark