Videoreportage

Så er de første eldrevne havnebusser i drift

Så er de første eldrevne havnebusser i drift
Foto: Movia.

Onsdag 24. juni 2020 kl: 10:58


Det er en markant reduktion af partikelforureningen i København, der følger med udskiftningen af de dieseldrevne havnebusser med fem nye eldrevne. De første to blev indsat i weekenden med en tilfreds overborgmester blandt de første passagerer.

“Med de her fem havnebusser får vi reduceret 44 procent i den partikelforurening, der kommer fra den kollektive trafik i København. Det siger noget om mængden af partikelforurening, der kommer fra flåden,” sagde Frank Jensen til TV 2 Lorry i forbindelse med indvielsen.

Efter planen skal der senere også indsættes to nye eldrevne havnebusser i Nordhavn og samlet set spiller de grønne havnebusser en væsentlig rolle i bestræbelserne på at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

De nye eldrevne havnebusser er godt 23 meter lange og har plads til både flere cykler og passagerer, ligesom sejltiden udvides til 30-minutters drift, skriver TV 2 Lorry.

Havnebusser bliver opladet om natten og supplerer op i løbet af dagen med el ved endestationerne i Teglholmen og Refshaleøen.Kilde: TV 2 Lorry


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark