Trump vil afskære flere tankskibe

Trump vil afskære flere tankskibe
Arkivfoto.

Tirsdag 30. juni 2020 kl: 10:05


I sin fortsatte kamp for at stoppe oliehandlen mellem Iran og Venezuela vil præsident Donald Trump nu sætte yderligere 50 tankskibe på den sorte liste over skibe, der er sanktionerede, skriver Bloomberg. Men det vil næppe føre til højere rater, vurderer Peter Sand.

Venezuela og Iran er lande, som få vil handle med i øjeblikket på grund af de amerikanske sanktioner. Det har fået landene til at handle intenst med hinanden, når det drejer sig om olie - til USA´s store fortrydelse.

Det er baggrunden for, at yderligere 50 skibe blacklistes på grund af den aktivitet. Men hvor sanktioner mod en række kinesiske skibe fra et datterselskab af Cosco Shipping i fjor kortvarig sendte raterne på himmelflugt, vil det nye tiltag næppe skabe den store turbulens i markedet, fordi efterspørgslen på grund af Covid-19 pandemien er helt i bund, vurderer BIMCO-chefanalytiker Peter Sand overfor Bloomberg.

“At sætte yderligere 50 skibe på listen er muligvis ikke nok til at skabe et nyt prishop,” siger Peter Sand.

130 tankskibe er i øjeblikket på listen, ifølge en oversigt fra Office of Foreign Assets Control (OFAC), der hører under det amerikanske finansministerium. Det er en stigning på 80 skibe i forhold til sidste år, skriver Bloomberg.

Kilde: Bloomberg


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark