Lægeteam tilser migranter på Maersk Etienne

Lægeteam tilser migranter på Maersk Etienne
Læge-teamet på vej til Maersk Etienne. Foto:Mediterranea Saving Humans

Fredag 11. september 2020 kl: 15:05


Et lægeteam fra NGO´en Mediterranea Saving Humans har været om bord på Maersk Etienne for at tilse de 27 migranter, der nu har været tvunget til at opholde sig på skibet siden 5. august. Trods forhandlinger mellem de danske myndigheder og Tunesien, er en løsning endnu ikke fundet.

NGO´ens ombyggede slæbebåd Mare Jonio satte tidligere i dag kurs mod Maersk Etienne for at et team af læger og sygeplejersker kunne tjekke den fysiske og psykiske helbredstilstand hos migranterne, der er tvunget til at leve under kummerlige forhold på dækket på dækket.


Besøget er blevet bekræftet overfor DR af Tommy Thomassen, der er teknisk direktør i Maersk Tankers.

“Vi kan bekræfte, at skibet Mare Jonio er ved siden af Maersk Etienne, hvor de undersøger de 27 personers helbred. Det er ingen nødsituation, men et sundhedstjek,” skriver han til DR.

Maersk Etienne venter fortsat på en løsning, så de 27 migranter kan komme i land og de 21 besætningsmedlemmer på skibet kan komme videre.

Skibet ligger på en ankerplads ud for Malta, men her har myndighederne afvist at tage i mod migranterne med henvisning til, at de ikke blev samlet op i maltesisk farvand.

De danske myndigheder mener, at ansvaret for migranterne ligger hos de tunesiske myndigheder og skulle have forhandlinger i gang med landet om en løsning.

Men resultaterne udebliver fortsat.

Se BBC-indslaget om forholdene om bord herunder.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark