Sådan sejler skibene efter ruteændringer

Sådan sejler skibene efter ruteændringer
Illustrationerne viser skibstrafikken omkring Skagen før og efter trafikseparationen. Ill: Søfartsstyrelsen.

Mandag 14. september 2020 kl: 11:50


Denne sommer trådte de nye skibsruter i Skagerrak og Kattegat i kraft. Ruterne skal bl.a. adskille modgående skibstrafik bedre og dermed gøre sejladsen mere forudsigelig. De første erfaringer viser, at rutesystemerne fungerer efter hensigten, oplyser Søfartsstyrelsen.

Illustrationen herover er baseret på AIS-data og viser, hvordan skibene sejlede omkring skagen før og efter at kravet om ensretning af sejladsen i såkaldte trafiksepareringssystemer blev indført.

Og det ses tydeligt på det nederste billede, at der er sket en markant ændring i skibenes sejladsmønstre og at intentionerne om at adskille trafikken dermed er lykkedes.

Ud over trafiksepareringer er der sket en optimering af de øvrige ruter, og der er bl.a. etableret to nye dybvandsruter, beregnet for skibe med stor dybgang, og langs den svenske kyst er der etableret en ny rute (Rute S), som aflaster den meget trafikkerede rute T.
Ændringerne er udarbejdet i et samarbejde mellem Søfartsstyrelsen og Transportstyrelsen i Sverige samt begge landes søkortmyndigheder.

Videoen herunder viser hvordan skibene nu sejler omkring Skagen.
Kilde: Søfartsstyrelsen.


Skagen TSS from Danish Maritime Authority on Vimeo.

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark