Hafnia investerer i metanolfabrik i USA

Hafnia investerer i metanolfabrik i USA

Tirsdag 15. september 2020 kl: 08:00


Produkttankrederiet Hafnia investerer nu, sammen med en strategisk partner, 10 millioner dollar i en metanolfabrik i den amerikanske delstat Washington, der ligger på den amerikanske vestkyst med grænse op til Canada.

“Investeringen indgår i vores strategi om at støtte en bæredygtig udvikling, samtidig med at vi transportere de ressourcer der er nødvendige for at opretholde udviklingen”, siger Mikael Skov til Tradewinds.

Ud over at investere i fabrikken skal rederiet stå for transport af en tredjedel af produktionen. Transporten vil ske om bord på 2-3 tankskibe, der bygges til formålet og sejler på en 19-årig fast kontrakt. Tankskibene vil være dual-fueled med mulighed for at sejle på metanol.

Fabrikken vil producere metanolen ud fra naturgasforekomster i lokalområdet. Produktionen ventes af blive på 3,6 millioner tons om året.

De 2-3 tankskibe der bygge stil projektet vil være af typen MR eller LR2.

Det danske tankskibsrederi, der i dag er kontrolleret fra Singapore, sejler i smult vande, og har netop leveret sit bedste kvartalsregnskab nogensinde.

Investeringen i metanolfabrikken blev nævnt i regnskabet, men uden angivelse af den konkrete placering, eller nærmere detaljer om aftalen.

Kilde: Tradewinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark