Stor biotekvirksomhed til Kalundborg

Stor biotekvirksomhed til Kalundborg

Onsdag 23. september 2020 kl: 16:00


Den danske biotekvirksomhed Chr. Hansen Holding har købt BASF’s fabriksanlæg på Kalundborg Havn. Fabrikken vil Chr. Hansen bruge til at producere humane mælkeoligosaccharider, også kendt som HMO.

Chr. Hansen skal dog først til at ombygge fabrikken til produktion af HMO, hvilket ventes at tage to år. Derefter er det forventningen, at der i første omgang vil blive ansat ca. 100 nye medarbejdere til at drive produktionen, men på sigt vil der blive skabt i hvert fald 200 nye arbejdspladser på fabrikken. Dertil kommer arbejdspladser hos de mange underleverandører.

“Vi kommer til at skulle bruge havnen markant. Den proces, vi har, skal bruge en stor mængde råmaterialer i fremtiden, som kommer fra forskellige steder i Europa. Så i stedet for at køre dem med dieselbiler gennem Europa, giver det stor mening at sejle dem til Kalundborg, så der er både økonomi og miljømæssige gode grunde til at bruge havnen”, siger Torsten Steenholt, Executive Vice President hos Chr. Hansen, til TV-Kalundborg.

I forbindelse med Chr. Hansens køb af BASF’s fabrik er der også indgået aftale mellem Chr. Hansen og Kalundborg Havn om, at Chr. Hansen køber selve grunden. Normalt sælger havnen ikke sine arealer, men her var der en god grund til at gøre det.

“Vi glæder os selvfølgelig over, at en så markant virksomhed som Chr. Hansen kommer til Kalundborg. I forbindelse med købet af fabrikken har Kalundborg Havn – med bestyrelsens fulde opbakning – valgt at sælge grunden til Chr. Hansen, da det var den løsning, der skulle til for at lokalisere Chr. Hansen. Det gør vi normalt ikke. Men til gengæld vil Chr. Hansen tilføre ny aktivitet til havnen også over kaj, og i den sammenhæng var det det rigtige for os at sælge grunden”, siger havnedirektør Bent Rasmussen.

Kilde: Kalundborg Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark