Brandhærget tanker skal losse i indisk havn

Brandhærget tanker skal losse i indisk havn
Foto: Sri Lanka Airforce.

Mandag 28. september 2020 kl: 11:50


Det kommer til at at tage uger, inden den brandhærgede og fuldt lastede supertanker New Diamond, kommer i havn. Sri Lanka har afvist at modtage skibet, der nu i stedet skal tage den lange vej syd om Indien op til en olieterminal ved Kandla på Indiens nordvestkyst for at blive losset.

Skibets oprindelige destination var en olieterminal på Indiens østkyst, men efter den omfattende brand, der hærgede skibet i en uges tid først i september, forsøgte bjærgningsselskabet først af få lov til at lade skibet gå i havn på Sri Lanka. Men det blev afvist af myndighederne.

Ifølge Sri Lanka´s flåde er skibet trods den omfattende brand “stabilt”, og der er således ikke risiko for læk fra tankene med 270.000 tons råolie. Men i forbindelse med slukningsarbejdet lækkede skibets brændstoftanke en mindre mængde olie, der efterfølgende blev bekæmpet med dispergeringsmidler.

Nu skal skibet så slæbes hundredvis af sømil til olieterminalen i det nordvestlige Indien, mens skibsejeren, Porto Emporios Shipping Inc. foreløbig har indvilget i at betale 1,8 mio. dollar til Sri Lankas myndigheder for brandslukningsindsatsen. Et yderligere krav på 500.000 dollar skulle være på vej.

Samtidig har Sri Lanka´s statsadvokat bebudet en retssag mod skibets kaptajn, der skulle gå i gang i dag, mandag.

Kilde: Maritime Executive.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark