Kurs-stigning efter opjustering i Maersk

Kurs-stigning efter opjustering i Maersk

Tirsdag 13. oktober 2020 kl: 12:58


Markedet har taget godt imod A.P. Møller - Maersk´ opjustering af driftsresultatet for 2020 og har sendt kursen på Maersk-B aktien op med knap 2 pct. Ingen af de ansatte i Danmark vil blive ramt af de bebudede afskedigelser, oplyser Maersk.

Maersk-aktiens værdi er siden corona-bunden i marts mere end fordoblet fra omkring 5.000 kr. for en B-aktie til nu omkring 10.800 kr.

Det seneste nøk op ad to aktien i løbet af formiddagen efter fondsbørsmeddelelsen om, at Maersk opjusterer forventningerne til driftsresultatet (EBITDA) for helåret 2020 fra 6,0-7,0 mia. dollar til 7,5-8,0 mia. dollar svarende til 44-50 mia. kr.

Maersk benyttede også lejligheden til at sætte tal på antallet af afskedigelser i kølvandet på nedlæggelsen af Damco og Safmarine som selvstændige brands, der blev annonceret 1. september.

Ca. 2.000 medarbejdere skal fyres, men der er ingen medarbejdere i Danmark, der mister deres arbejde som følge af organisationsændringerne, oplyser A.P. Møller - Maersk´ pressechef Signe Wagner til TV 2.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark