Samsø-færge skal godkendes via videolink

Samsø-færge skal godkendes via videolink
M/F Lilleøre gennemgik de første test på værftet i Hongkong i april. Arkivfoto.

Tirsdag 13. oktober 2020 kl: 16:00


Covid-19 pandemien betyder, at de danske søfartsmyndigheder kommer til at gennemgå og godkende den nye Samsø-færge M/F Lilleøre på hidtil uset vis, da de ikke kan rejse til værftet i Hongkong.

En lang række test er nødvendige for at kunne godkende færgen. Men det kommer til at ske på afstand.

“Søfartsstyrelsen kan ikke tage til Hongkong i øjeblikket, så det kommer til at ske med diverse tests, som bliver fulgt via et videolink til Danmark. Det er ikke en fremgangsmåde, vi har prøvet før, så det bliver spændende,” siger Carsten Kruse, der er direktør for Samsø Rederi, itl JP Aarhus.

Oprindelig skulle den nye hurtigfærge være indsat mellem Aarhus og Hov på Samsø i år, men Corona-krisen har udskudt premieren til næste år.

Efter de overståede test, vil den nye færge blive transporteret til Aarhus på et heavy-lift skib med forventet ankomst i midt i januar.

“Søfartsstyrelsen kommer også til Aarhus og foretager de sidste kontroller. Vi gemmer en del af købssummen, som først bliver betalt, når søfartsmyndighederne endeligt har sagt god for færgen. Herefter overtager vi den formelt,” siger rederidirektøren.

M/F Lilleøre skal efter planen sættes i rute den 26. april 2021.

Kilde: JP Aarhus


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark