Kriseramte Hurtigruten splittes op i to

Kriseramte Hurtigruten splittes op i to
Arkivfoto.

Fredag 16. oktober 2020 kl: 10:06


Det norske rederi Hurtigruten vil nu blive delt op i to: Den ene del skal koncentrere sig om den klassiske rutetrafik fra Kirkenes i nord til Bergen i syd, mens den anden enhed får ansvaret for rederiets ekspeditions-krydstogter. Topchefen udelukker ikke afskedigelser.

Pandemien har været særdeles hård ved Hurtigruten, der ved udgangen af 1. halvår havde en gæld på knap 13 mia. norske kr. og en negativ egenkapital på 180 mio. nkr. efter at have optaget et kriselån til astronomiske 11 pct. i rente.

Dertil kommer sagen om mangelfuld håndtering af smitte udbruddet på ekspeditionsskibet Roald Amundsen i juli.

Men opdelingen af rederiet i Hurtigruten Norge og Hurtigruten Expeditions er ifølge topchefen et træk, der skal forberede Hurtigruten på ny vækst, når pandemien en gang er overstået.

“Det sikrer et skarpere fokus og en endnu tydeligere forskel mellem to helt unikke produkter og koncepter,” siger Daniel Skjeldam til E24.

Expedition-enheden får Hurtigruten Group´s kommercielle direktør, Asta Lassesen, som adm. direktør og samtidig indledes jagten på en adm. direktør til Hurtigruten Norge.

Skjeldam afviser, at opdelingen skal ses som tiltag, der er taget for at spare omkostninger.

“Jeg er sikker på, at disse tiltag ikke alene vil gøre os bedre rustet til at komme ud af krisen, det vil også sikre, at vi kan fortsætte væksten, vi har haft i de seneste år, på den anden side af krisen,” siger han.

Men krisen kradser fortsat og topchefen lægger ikke skjul på, at der er risiko for afskedigelser i de kommende måneder i en ifølge topchefen “benhård” vinter for alle inden for turistindustrien både i Norge og globalt.

Kilde: E24.no


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark