Opdateret med tweet fra forsvarsministeren kl. 14:25.

Frankrig positiv over for dansk ledelse

Frankrig positiv over for dansk ledelse
Forsvarsminister Trine Bramsen har besøgt Ivar Huitfeldt i Hormuzstrædet. Foto: Forsvaret.

Fredag 16. oktober 2020 kl: 13:05


Forsvarsminister Trine Bramsen har været i dialog med Frankrig om at overtage ledelsen af observations-missionen i Hormuzstrædet næste år, som fregatten Ivar Huitfeldt med 170 besætningsmedlemmer i øjeblikket er en del af og som forsvarsministeren besøger i disse dage.

Frankrig har ifølge Trine Bramsen været “meget positiv” over for det danske tilbud om at overtage ledelsen af missionen, der med otte deltagende europæiske lande blev iværksat efter flere angreb på civile skibe i 2019, skriver Politiken.

Missionen, der skal sikre sejladsen i Hormuzstrædet, har siden xxx haft deltagelse af den danske fregat - og besætningen kan ifølge ministeren være stolt af indsatsen.

“Den danske besætning leverer en helt igennem fantastisk indsats, som der fra dansk side er grund til at være meget stolt over. Vores danske bidrag får ros fra alle vores samarbejdspartnere for at udføre deres opgaver med høj faglighed og et stort engagement. Det er bestemt også den oplevelse jeg har fået fra besøget. En dybt dedikeret og faglig stærk besætning,” siger Trine Bramsen ifølge Forsvarsministeriets hjemmeside.

Muligheden for et dansk lederskab af missionen blev første gang luftet af udenrigsminister Jeppe Kofod i slutningen af september.

Ud over Frankrig og Danmark deltager også Tyskland, Holland, Belgien, Grækenland, Italien og Portugal i den europæiske mission, der blev etableret, da der opstod uenighed om udgangspunktet for en amerikansk ledet operation i farvandet.

Hver måned sejler ca. 150-170 dansk opererede skibe gennem Hormuzstrædet ved indsejlingen til Den Persiske Golf.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark