62 evakuerede er strandet på øde ø

62 evakuerede er strandet på øde ø
Polar supply- og forskningsskibet SA Agulhas II er på vej i Sydatlanten mod øen Gough. Foto: SAMSA.

Lørdag 17. oktober 2020 kl: 09:00


Der var ikke færre end 62 mennesker om bord på det fiske- og passagerskib, der torsdag ramte et klippeskær og sank ca 1 km. fra kysten på den ubeboede ø Gough i Sydatlanten, oplyser Sydafrikas Maritime Myndigheder (SAMSA), der har sat en aktion i værk for at hente de strandede.

SAMSA var parat til at anmode om hjælp fra skibe, der måtte være i nærheden, da opkaldet nåede Pretoria i Sydafrika.

Men så langt nåede myndigheden ikke, inden meldingen om, at alle 62 om bord havde reddet sig i land på øen Gough, der ligger aldeles afsides i Sydatlanten, omkring 2.800 km. fra Sydafrika og ca. 400 km. fra den britiske oversøiske besiddelse, øen Tristan de Cunha, hvor det forliste skib, Geo Searcher er hjemmehørende.

De evakuerede var nået i land i skibets redningsflåder og havde fundet vej til øens vejrstation, der huser de eneste seks beboere på øen.

Og her må de så belave sig på tålmodighed, for det tager mindst tre døgn - afhængig af vejret - inden det sydafrikanske forskningsskib SA Agulhas II kan være fremme ved øen.

“Skibet har to helikoptere om bord, som vil være en stor hjælp, når de strandede søfolk skal om bord på skibet. Det forventes, at skibet herefter vil sejle tilbage og ankomme fredag eller lørdag i næste uge,” oplyser SAMSA.

Geo Searcher har siden 2017 dels fungeret som øen Tristan de Cunha´s fiskefartøj, dels haft kontrakt med myndighederne om at foretage otte returrejser med passagerer til Cape Town i Sydafrika.

SA Agulhas II, der nu er på vej efter de strandede, er et polar supply- og forskningsskib, der også foretager ture til Tristan de Cunha fra Sydafrika med varer og passagerer og tillige besøger Gough, når personalet på vejrstationen skal afløses.

Det 135 meter lange fartøj er bygget i 2012.

Læs mere HER.

Kilde: SAMSA


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark