DSV: Finanskrisen var værre end corona

DSV: Finanskrisen var værre end corona
Jens Lund, CFO i DSV Panalpina. Foto: DSV

Tirsdag 20. oktober 2020 kl: 09:59


Den danske logistikgigant DSV Panalpina er som A. P. Møller - Maersk kommet langt bedre gennem coronakrisen end både de selv og omverdenen havde drømt om. “Vi er egent­lig lan­det hur­ti­ge­re på fød­der­ne, end no­gen hav­de kun­net for­ven­te,” siger DSV Panalpinas finansdirektør til Børsen.

Trods Covid-19 pandemien går det rigtig godt for DSV Panalpina, der har opjusteret forventningerne til helåret og har set sin aktiekurs være på en uafbrudt optur siden marts. Og finansdirektør Jens Lund peger på markante forskelle på coronakrisen og finanskrisen, der hurtigere kan få verdensøkonomien i gang igen.

“Jeg synes, at finanskrisen var slem. Dengang var det en kreditklemme, som var svær at se, hvornår vi ville komme ud af. I dag fungerer økonomien grundlæggende stadigvæk, og der er ikke noget strukturelt galt,” siger han til Børsen.

DSV Panalpina skærpede sit fokus på stram omkostningsstyring, da coronakrisen satte ind og har formået at øge indtjeningen på trods af lavere volumen.
Det førte tidligere i oktober til, at selskabet hævede forventningerne til driftsresultatet for helåret (EBIT) fra niveauet 8,2-8,7 mia. kr. til mere end 9,2 mia. kr.

Kilde: Børsen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark