Så er den gal igen på Theodore Roosevelt

Så er den gal igen på Theodore Roosevelt
USS Theodore Roosevelt. Foto: US Navy 2018

Tirsdag 20. oktober 2020 kl: 11:50


Historien gik verden rundt, da USS Theodore Rossevelt i slutningen af marts som det første amerikanske flådefartøj blev ramt af Covid-19, der smittede mere end 1.000 besætningsmedlemmer og senere førte til fyringen af USA´s fungerende flådeminister. Nu er den gal igen.

Den amerikanske flåde bekræfter nu, at et mindre antal besætningsmedlemmer om bord på hangarskibet er testet positiv for Covid-19 i sidste uge, der dermed rammes af sit andet udbrud.

Det første udbrud i marts, hvor mellem 20 og 25 pct. af besætningen blev smittet og sendte hele besætningen i karantæne, førte til nye tiltag for bekæmpelsen af den smitsomme sygdom om bord på amerikanske flådefartøjer.

To besætningsmedlemmer lod sig teste under en træningssejlads med skibet ud for Californiens kyst og blev straks isoleret. Efter den positive test 15. oktober blev de evakueret fra skibet, hvor smitteopsporings-programmet straks gik i gang, oplyser flåden.

“USS Theodore Roosevelt implementerer aggressivt alle afbødende foranstaltninger i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes og flådens vejledninger for at beskytte vore søfolks sundhed og stoppe spredningen af virus,” hedder det i en udtalelse til medierne fra den US Navy.

Da Covid-19 slog til første gang, blev skibets kaptajn frataget kommandoen på skibet, fordi han havde opfordret flådeledelsen til at lade skibet evakuere så hurtigt som muligt.

“Vi er ikke i krig. Søfolk behøver ikke at dø. Hvis vi ikke reagerer nu, fejler vi i forhold til at tage os af vores vigtigste aktiv - vores søfolk”, skrev kommandør Brett Crozier i brevet, der blev lækket til medierne.

Dagen efter fratog den fungerende flådeminister Thomas Modly kaptajnen kommandoen over skibet.

Efterfølgende holdt flådeministeren en tale til skibets besætning over hangarskibets interne højttalersystem, hvor han beskrev kommandør Brett Crozie som dum og naiv, og uegnet til at stå i spidsen for et hangarskib, fordi han burde have forudset, at brevet blev lækket.

Men angrebet på kaptajnen betød, at flådeministeren blev tvunget til at trække sig tilbage.

Så dramatisk udvikler det nye smitte udbrud på hangarskibet sig nok næppe.

Kilde: Maritime Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark