Ekskluderede lodser vil danne ny fagforening

Ekskluderede lodser vil danne ny fagforening
Den ekskluderede formand for Danske Lodser, Lars Sigvardt, vil omdanne støtteforening til ny fagforening.

Torsdag 22. oktober 2020 kl: 11:35


Ny lodsforening har hurtigt nået op på 55 medlemmer efter Lederne Søfarts eksklusion af Danske Lodsers bestyrelsesmedlemmer, oplyser den nu tidligere formand for Danske Lodser, Lars Sigvardt til Maritime Danmark. Nu er målet en ny fagforening for de ca. 200 lodser i Danmark.

Der var 190 medlemmer i Danske Lodser under Lederne Søfart, men halvandet døgn efter Lederne Søfarts eksklusion af hele bestyrelsen i Danske Lodser, har foreningen Danish Maritime Pilots fået 55 medlemmer. Omkring 25 nye medlemmer er kommet til inden for det sidste døgn, oplyser Lars Sigvardt.

“Oprindelig var Danish Maritime Pilots tænkt som en støtteforening, men nu går vi efter at omdanne den til en egentlig fagforening ved en ekstraordinær generalforsamling,” siger den nu forhenværende formand for Danske Lodser, der hører under Lederne Søfart.

Det sker efter at Lederne Søfart tirsdag besluttede at ekskludere bestyrelsesmedlemmerne af Danske Lodser med den begrundelse, at de havde gjort sig skyldig i “organisationsfjendtlig virksomhed” ved at opfordre lodser til at melde sig ud af Lederne Søfart.

Lars Sigvardt erkender overfor Maritime Danmark, at det nuværende antal medlemmer i Danish Maritime Pilots langt fra er nok til at kunne omdanne den til en bæredygtig, selvstændig fagforening.

“Jeg vil ikke sætte et bestemt tal på. Men det er klart, at vi skal have en majoritet af lodserne som medlemmer,” siger han.

Men foreløbig ser de nu ekskluderede bestyrelsesmedlemmer positivt på tilstrømningen af medlemmer.

“Vi er rigtig glade for opbakningen fra vores kolleger i denne helt usædvanlige situation,” siger Torben Jakobsen, der var bestyrelsesmedlem i Danske Lodser indtil eksklusionen og tillidsmand for lodserne i Danpilot.
 
“Det er mit indtryk, at Lederne Søfarts beslutning opleves som impulsagtig og ugennemtænkt. For hvis Lederne Søfart gerne vil repræsentere lodserne, hvorfor støder de så lodserne fra sig i stedet for at hjælpe os med vores interessevaretagelse,” spørger han.

De ekskluderede medlemmer blev valgt til bestyrelsen i Danske Lodser den 7. oktober af de knap 200 lodser i foreningen.

Lederne Søfart oplyste i deres pressemeddelelse om eksklusionerne onsdag, at der “senest på Danske Lodsers ordinære årsmøde i 2021 (vil) blive valgt en ny bestyrelse. Frem til årsmødet vil en arbejdsgruppe, bestående af talsmænd fra flere af lodserierne, varetage Danske Lodsers opgaver.”


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark