Estonia: Hul i skrog næppe årsag til forlis

Estonia: Hul i skrog næppe årsag til forlis
Den nyopdagede flænge blev vist i DPlay-dokumentaren "Estonia - fundet, der ændrer alt” .

Torsdag 22. oktober 2020 kl: 16:00


Det nyopdagede hul i skroget på Estonia er formentlig ikke årsagen til forliset i 1994. Det fastslår en foreløbig rapport offentliggjort af Estlands regering. Det hidtil ukendte hul blev afsløret i en dokumentar på streamingtjenesten DPlay om forliset, der dræbte 852 mennesker.

Eksperternes foreløbige konklusion sker på baggrund af deres indledende undersøgelse af det nye videomateriale fra vraget af Estonia, der viser en stor flænge i skroget på fire meter i højden og omkring 1,2 meter i bredden.

Men flængen er ikke stor nok til at have været skyld i, at skibet sank så hurtigt, som det gjorde. Hullet er formentlig opstået da det synkende skib ramte en sten på havbunden, hedder det i rapporten.

Den officielle rapport slog i 1997 fast, at Estonia gik ned, fordi skibets bovport blev beskadiget og åbnede sig under stormvejret på ulykkesnatten.

“Resultaterne kan ikke ændre konklusionerne” fra den tidligere undersøgelse, lyder den foreløbige rapport, der er skrevet af fire estiske forskere og en seniorrådgiver i Estlands udenrigsministerium.

Kilde: gCaptain.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark